Хамалски услуги и транспорт за офиса

хамалски услуги и транспорт за офиса

хамалски услуги и транспорт за офиса

В събота, неделя и останалите дни през деня – хамалите са винаги на място и в точното време. Специалните микробуси и товарни автомобили  за пренос на багаж пристигат по график. Опакованите мебели и кашони се товарят бързо, точно и без усилия. Няма надраскани врати, повредено офис оборудване, всичко става някак бързо и без много шум.

Харесва ли ви тази картина, тя е лесно достижима. Просто при преместване на офис се обадете на фирма за хамалски услуги – Хамали Престо за да ви предложим точна цена или безплатен оглед на място за доуточняване на подробностите.

Демонтаж, монтаж и опаковане

Трябва да знаете, че преместването на офиса има няколко отличителни черти. На първо място то е ограничено във времето. Демонтажа и опаковането на мебелите трябва да се направи възможно най-рано.

Много често офис служителите се питат дали изобщо трябва да се разглобят офис мебелите? Дългогодишната практика на нашите хамали показва, че това е абсолютно наложително при офисите, за разлика от квартирите. В много от случите транспортирането на не разглобени офис  мебели не е възможно, защото те не преминават през асансьорите и други тесни пространства. Естествено това може да се каже след огледа на които ще се реши, кои мебели трябва да се разглобят.

Специфика при преместването на офиси

Стая на мениджъра. В повечето случай тази стая е с най-скъпите и масивни мебели, поради което се изисква професионален персонал за разглобяване, опаковане и пренасяне на мебелите. Последователността е следната: първо се разглобяват свободно движещите се части, като стъклени вратички, етажерки и др. Внимателно се опаковат в специална опаковъчна хартия. След това се разглобява корпуса и се монтират в последствие на новото място.

Приемна стая. Доста често в подобни стаи се използват нестандартни мебели, което също затруднява пренасянето им.  Все пак тук важи същия принцип, както по-горе.

Работни места. Тук различното е, тяхното количество. Всичко е в повече и е необходимо въвеждането на система за подреждане. Най-често има работни, компютърни маси, столове, документи,

Рецепция – лицето на фирмата. За да не стигне на новото място жестоко надраскана е необходимо правилно опаковане, най-често след частично  разглобяване всичко се увива в стреч фолио.

Стая за провеждане на срещи. Тук най-често има една голяма маса, която може да бъде съставена от отделни парчета достигащи до 4-5 метра. Те не влизат в асансьора и може да се наложи да се пускат чрез алпийско оборудване през прозореца. Също се налага всичко да бъде добре опаковано за да не се надраска.

Транспортиране на офис оборудване

Всеки голям бизнес започва от малък офис. Когато той започне да расте,  в един момент се налага да се премести в по-голям офис за което е необходим специален транспорт за офис оборудване.

За неопитното око това не е нещо сложно, все едно носите десетки маси и столове. В действителност нещата са много по-сложни.

Автомобилите не са пригодени за превоз на офис оборудване и при неправилно подреждане и застопоряване на багажа може да има щети, още повече през неравните пътища на България.  Всеки завой може да доведе до падане или драскотини.

Затова е необходимо каросерията на колите да се покрие с материал, които да предпазва от надраскване с метал. Използването на широки колани и ленти, които да обхванат офис плоскостите ги предпазват от размърдване и надраскване по време на вибрациите при движение.

Транспортирането на компютърна техника е още по-специфична дейност, като основният проблем се решава с правилното опаковане и подреждане на компютрите в автомобила.

Естествено всеки офис е различен и винаги има опция да изскочат хиляди нови трудности.  Най-добре е да се доверите на професионалистите и след извършване на безплатен оглед на офис веднага ще получите точна цена и повече подробности за преместването. Успех.