Транспортни услуги с бус с падащ борд – колко струва в София?

транспортни услуги с бус с падащ борд. Коко струва и какво да знаем. Цени

Транспортните услуги с падащ борд са доста търсени в София и страната. Те улесняват товаренето и разтоварването на тежки предмети чрез хидравлична система, като до голяма степен елиминират нуждата от мъжка сила и професионални хамали. Един бус с падащ борд е незаменим помощник при товарене, транспортиране и разтоварване на различни предмети с голямо тегло, като например 500 килограма.

Освен това бусът с падащ борд може да доставя товари на различни места, където камион не може или е забранено да минава, като централните градски части и тесни улици.

В Хамали Престо предлагаме транспортни услуги с падащ борд на конкурентни за София цени. Тук ще обсъдим колко струва такава услуга, също и нейната функционалност, необходимост и огромните ползи, които носи в различни ситуации.

Какво представлява и как работи падащият борд?

Падащият борд е хидравлична платформа в задната част на камион или бус, предназначена да повдига тежки предмети от земята до нивото на каросерията на превозното средство. Това оборудване е решаващо при вдигане и сваляне на тежки товари като: машини, палета, големи електроуреди, хладилници, перални, апаратура, професионална техника, пиано и много други. Голямо удобство при липса или дори наличие на товарна рампа, особено в комбинация с палетна количка.

Транспортните услуги с падащ борд опростяват процеса на доставка, като осигуряват безопасно и ефективно транспортиране на тежки товари до крайната им дестинация без нуждата от допълнителна товарна техника, като мотокари и електрокари.

Падащият борд работи с хидравлично налягане, което прави товаренето и разтоварването, вдигането и качването на тежести безпроблемно. Тази система включва подемна платформа, която може да спуска до земята или да вдига товари до височината на каросерията.

Всичко това прави транспортната услуга с падащ борд перфектна за строителни и търговски обекти, битови нужди, хамалски или друг тип дейности. Това е едно ефективно решение, което значително намалява физическите усилия и времето, необходими за вдигане и сваляне на тежките предмети.

Кога е нужна транспортна услуга с падащ борд?

Падащият борд е ценен помощник във всяка ситуация, в която се изисква прехвърляне на вещи с голямо тегло от домове, складове, магазини, учреждения или тирове до крайна точка. Ето няколко примера с най-често срещаните ситуации.

Липса на товарен док или рампа

Падащият борд е изключително важен при отсъствието на товарен док или рампа, като елиминира нуждата от ръчно товарене и разтоварване, използването на мотокар или палетна количка. Освен това, по този начин спестява и значителна сума пари от товарно-разтоварните дейности.

На строителни обекти

Повечето строителни площадки нямат товарни докове, а се нуждаят от доставка на тежки строителни материали и оборудване. Подемния борд гарантира, че те ще бъдат транспортирани безопасно до строителната площадка без да има нужда от допълнителна техника за разтоварване.

При преместване на дома

При по-мащабнo преместване на дома също се налага да се повдигат и транспортират тежки предмети, но рампа обикновено липсва. Падащият борд дава възможност за ефективно товарене и разтоварване на тежки и едро-габаритни мебели, уреди и други предмети от бита.

При преместване на склад, офис или магазин

Обикновено при преместване на склад или магазин, бус с падащ борд е от голяма полза за товарене, превозване и разтоварване на вещи позиционирани върху палета. Също и когато има за преместване професионални машини на колела.

Колко струва превоз с товарен бус с падащ борд?

Към 2024 година, когато е публикувана тази статия цените за наемане на бус с падащ борд и шофьор варират средно от 35 до 50 лева на час за района на София и околностите. Това е при минимално време за ползване два часа. Иначе от 70 до 100 лева фиксирана цена за 1 курс в зависимост от разстоянието между адресите, желания час, тежестта на товара, големината на каросерията, типа превозно средство (закрит фургон, бордови, с брезент) и сезона. Както и дали ще се превозват един – два или множество тежки предмети.

Най-добрия начин да разберете повече за цената на услугата с падащ борд, както и за условията е чрез директен разговор с превозвача.

Как да подберем подходящата услуга с падащ борд?

Има няколко критерия, които ще Ви помогнат да разберете как да разберете какъв точно борд Ви трябва и как да подберете подходящата услуга.

Различните падащи бордове мога да вдигнат различен тонаж.

Услугите с падащ борд са налични на бусове и на камиони. Основната разлика тук е в товарите, които те могат да повдигнат. При бусовете това варира от 400 до 600 кг. Камионите обаче могат вдигат товари до тон, тон и двеста с платформите си в зависимост от модела и големината.

Това е от особено значение за локацията, от която планирате да товарите. На територията на София е забранено влизането на камиони в центъра на града без специално разрешение от общината.

Бусовете, от своя страна имат свободен достъп, затова преценете какъв товар ще превозвате, и ако той надвишава тон и половина ще са необходими няколко курса с бус, тъй като камиони над 4 тона не могат да влизат в центъра. Повече за наредбата може да прочетете тук.

Също така, обърнете внимание или се поинтересувайте от следните неша:

Дали бусът е оборудван с палетна количка , тъй като понякога клиентът трябва да осигури. Също дали шофьорът може да работи с нея, ако вие не можете.

Дали каросерията е оборудвана със затягащи колани, които да укрепят здраво товара. Товарното помещение трябва да е здраво укрепено, за да се избегнат повреди и проишествия при транспортирането.

Поинтересувайте се и от размерите на товарното помещение. От изключителна важност е вещите Ви да се поберат така, че да няма нужда от повторен курс. Или да си направите сметка, ако е нужен такъв.

Всички тези съвети са важни, тъй като не всички бусове и камиони са оборудвани с въпросните пособия, а част от споменатите услуги могат да са допълнителни и не винаги са включени в основната цена. Ето защо ви напомняме още веднъж да се обадите директно по телефона преди да правите писмено запитване.

Защо да изберем услуги с падащ борд от Хамали Престо?

От Хамали Престо предоставяме провозни услуги с бусове с падащ борд. Свържете се с нас на посочените телефони за да обсъдим конкретните Ви нужди. При нас ще получите подробна информация, адекватна концултация и оферта с крайна цена.

Телефони за контакт: 0876 123 386 /0988 361 538