Разчистване на мазета,тавани и гаражи от ненужни вещи – как да стане?

разчистване на мазета, тавани и гаражи как да стане

Пролетта е идеалното време да се ангажираме с нови проекти, свързани с дома. Ако сте планирали разчистване на сервизни помещения, тавани, мазета, гаражи и други или търсите вдъхновение за изпразване на апартамент от непотребни вещи, не сте сами. Много хора изпадат в негативни състояния и изпитват смесени емоции, когато сами се захванат с тази тежка работа.

Пролетта е чудесен сезон за подобни начинания, защото носи в себе си енергията на новото начало. Само че ако ви е трудно да се организирате, да планирате почистване на мазета, тавани, на стари апартаменти и прочие, потърсете професионална помощ. Така ще си спестите време и усилия, а ние от Хамали Престо ще ви помогнем бързо и лесно да се отървете от ненужното. В следващите редове ще ви споделим полезни съвети от нашата практика, свързани с почистване на тавани, гаражи и мазета. Ако пък имате нужда от професионална помощ, може да ни потърсите.

 Съвети при разчистване на тавани, мазета и гаражи

Гаражът – домът на вашия автомобил. Идеално място за съхранение на много вещи, включително инструменти. Някои хора дори го използват за работилница. Много често обаче в хода на работа оставяме вещите разпилени, което прави намирането им по-трудно, а с времето хаосът е немислим. Какво съветваме нашите клиенти? Опитайте да подредите и складирате вещите във височина, използвайки ефективни системи за съхранение. Например, сортирайте и използвайте етикети за обозначение на съдържанието във всяка кутия. Всякакви куки и рафтове също ще ви бъдат от полза. Ненужните вещи и материали изхвърлете и си освободете място за важните неща.

Много е хубаво, когато човек има таван. Но за съжаление често го използва като склад за ненужни и остарели вещи. Как да почистите тавана от ненужни вещи, за да го ползвате с ново предназначение – например офис, спалня, фитнес, работилница или кът за почивка?

Няколко професионални съвета от нас за справянето с тази нелека задача:

 започнете да разчиствате като извадите всички вещи;

 прецезирайте кое да остане и кое не;

 ангажирайте членовете на семейството да се включат в задачата – хем ще е весело, хем ще е по-бързо;

 вещите, които решите да останат, сортирайте с помощта на кутии, етикети и всякакви други атрибути, които ви вършат работа.


Може би най-неприятната част от пролетното почистване и разчистване на дома и прилежащите му части е мазето. Да имаш мазе е удобство. Там съхраняваш зимнина, компоти и други полезни вещи. За съжаление предвид разположението на тези помещения, те често биват наводнявани, образува се мухал в следствие на влага и не добро проветрение, появяват се гризачи и насекоми. За целта е хубаво два пъти годишно да им се прави почистване и подреждане, изхвърляне на ненужното и подреждане на това, което остава.

Ако на тавана или в дома ви имате стари мебели и вещи, дограми и различни елементи, които трябва да бъдат извозвани, може да се обърнете към нас за съдействие. Разберете повече за услугата почистване на мазета и тавани в София, която предлагаме на нашата страница.

 Откъде да започнете разчистването на мазето?

Първата стъпка към почистването на мазето е да направите инвентаризация на всички вещи в него. Спомнете си последния път, когато сте използвали конкретното нещо.. Ако ви е трудно, може би е хубаво да се отървете от даденото нещо.

В случай, че мазето ви е обзаведено функционално със стелажи и може да се ползва за складиране, отървете се от ненужните вещи и боклуци, ако имате такива. Така ще освободите повече място за важните неща, които ползвате по-често.

Ако всичко това ви звуци прекрасно, но непосилно, защото не разполагате с време да го направите сами? Ние от Хамали Престо сме на разположение. С наша помощ вашата идея за по-подреден дом, ще добие реалност. Обадете ни се още сега за да обсъдим почистването на дома, мазето, тавана или гаража от боклуци и непотребни предмети.

Може да го направите на телефон 0876 123 386, където с радост очакваме и вашите въпроси.