Преместване на дома – какво трябва да знаем?

преместване на дома-какво трябва да знаем

9 ценни съвета при преместване на дома

Преместването в нов дом често е съпроводено с много напрежение, главоболия, проблеми, но и с трепетно очакване всичко да приключи и най-накрая да се настаним в него. Много хора смятат, че преместването включва събиране само на личните вещи и евентуално на по-дребните мебели – холната маса и столовете, а останалите мебели – диван, трапезна маса, кухненски шкафове, техника и т.н., трябва да бъдат оставени. Няма такова нещо! Причината толкова много жилища да се продават/отдават под наем с мебелите е, че на никого не му се занимава да ги изнася, без значение дали са годни или не за употреба.

Дори и да не разполагате с голям автомобил, нужната сила и познания как да стане, няма никаква причина да оставяте уредите и мебелите, които ползвате и искате да продължите да го правите. Нужна ви е само малка помощ – нужни са ви професионални хамали за преместване на дома. Няма уред, мебел, настилка и предмет, които са твърде обемни, за да бъдат пренесени.

Какво трябва да направите при преместване на дома?

  1. Изберете професионална хамалска фирма, която има опит и ресурси да пренесе вашите мебели и вещи от старото в новото ви жилище.
  2. Уговорете среща с представител от фирмата, за да бъде огледана покъщнината.
  3. Задължително уведомете съседите, че на тази дата се нуждаете от повече място пред входа и е възможно да причините повече шум. Така ще се намали риска от грозни междусъседски изпълнения и дори посещение от органите на реда.
  4. Отделете си свободен ден за самото преместване.
  5. Ако имате домашни любимци, най-добре ще бъде да ги оставите при съседи, близки или в хотел за животни. Така ще се избегне тяхното стресиране и няма да се пречи на нормалния процес на работа.
  6. Разделете вещите си в кашони, задължително ги надпишете, а чупливите неща отделете и уплътнете внимателно. Ако нямате време и познания как да стане, може да се уговорите това да бъде направено от хамалите. Те разполагат с опит, подходящи опаковъчни материали и познания за сигурното укрепване на всякакви вещи. Нужно е опаковането на бъде завършено до деня на преместването.
  7. Уточнете кои мебели ще бъдат превозени, кои ще останат и дали има такива, които искате да изхвърлите.
  8. Осигурете достъп на транспортното средство възможно най-близо до входа на дома. Най-добре ще е да има на разположение 2 паркоместа, тъй като най-често се използват камиони и е нужно маневриране с едрите мебели.
  9. Ако имате растения в дома си, които искате да вземете, не ги поливайте непосредствено преди преместването.

Ползването на професионални хамали за преместване на дома е правилната стъпка, ако искате да си спестите много главоболия и по-скоро да се радвате на новия си дом.