Няколко полезни съвета за най-често срещаните проблеми при преместване на дома и офиса.

Постарайте се да подсигурите достъп за камиона пред входа на сградата!

Един от най-често срещаните проблеми в преместването е липсата на място за паркиране пред входа на сградата.Постарайте се да предупредите съседите,че ви предстои преместване и оставете свободно пространство в близост до входа.Също така може да паркирате личния си автомобил или колата на съседа така,че когато пристигне хамалския екип,колите да бъдат преместени.Желателно е свободното място да бъде като за две коли.

При наличие на повече вещи за преместване,поискайте да Ви бъде направен оглед!

В случай,че имате по-голямо количество обзавеждане или оборудване е желателно да се направи оглед,който обикновено е безплатен.Не се притеснявайте да извикате няколко фирми на място да огледат терена.Това е най-добрият начин към момента за определяне на крайна цена при по-мащабно преместване на имущество.Обърнете внимание на човека с който разговаряте.Дали получавате задоволителни отговори на вашите въпроси относно крайната цена и приблизителното време за изпълнение на задачата.Уточнете дали цената включва ДДС или не.

Постарайте се от ваша страна да посочите всички предмети необходими за пренасяне,тъй като това е важно за определяне на цената.Ако пропуснете нещо,не е страшно може да го уточните по-късно по телефона.Тъй като оглед обикновено се прави на мястото от където се изнасяте,гледайте да изясните всички подробности за адреса където се нанасяте.Като например: местонахождението му,броя на етажите,наличието на асансьор и място за паркиране.

Когато договаряте цена по телефона

Когато имате по-малко вещи и искате да договорите условията и цената за вашето преместване по телефона,бъдете подготвени да отговорите на следните няколко въпроса.

  1. От къде до къде ще се преместват вещите?
  2. Колко и какви предмети ще се местят?
  3. Някои от мебелите ще бъдат ли разглобени?
  4. От кой етаж ще се свалят и на кой етаж ще се качват?
  5. Има ли асансьор в сградата (и на двата адреса)?
  6. Колко от нещата ще минат през асансьор и колко не?
  7. Ще има ли достъп до входа за товарния автомобил (и на двата адреса)?

Това са факторите определящи цената на едно преместване така,че е желателно да имате предварителна яснота по тези въпроси.Ако не уточните тези въпроси още в началото е възможно да попаднете на некоректни хамали,които могат да завишат драстично цената на вашето преместване.

Когато избирате фирма за хамалски услуги и преместване имайте в предвид

В днешно време,в „интернет“ има много фирми предлагащи хамалски услуги на „Ниски Цени“.А има и такива които не са фирми.Не ни разбирайте погрешно,в това няма нищо лошо стига хората на които се спрете да са коректни,да си свършат добре работата и да сте доволни от цената разбира се.

Разгледайте няколко сайта,направете няколко разговора по телефона и вижте какви цени ще ви дадат за услугата,която желаете.Нашият съвет е да изберете някаква средна цена.Обикновено прекалено ниските цени за преместване са свързани с един куп „Подводни Камъни“ в последствие.Имаме в предвид проблеми като: завишаване на цената на по късен етап,риск от повреда на имущество поради неопитност и други.На всеки може да му се случи да изпусне и счупи някоя вещ,или просто да я повреди.Но ние от Хамали Престо винаги предлагаме обезщетение в такива случай.

При всеки един случай винаги изисквайте да ви бъде дадена крайна цена за цялата услуга!

Няколко полезни съвета при опаковане на вещи

Ако сте решили да опаковате вещите си сами е добре да вземете под внимание някои от следните съвети.

Опаковайте добре крехките и чупливи предмети.Ако са достатъчно малки да се съберат в кашони,надпишете кашоните и ги отделете настрана.По този начин хамалите ще обърнат специално внимание при пренасянето и подреждането им в камиона.

Когато подреждате нещата в кашони надписвайте кашоните с маркер(кухня,хол,стая) за да се знае при нанасянето къде да се поставят.Използвайте здрави кашони и не ги пълнете до горе с книги и други по-тежки предмети за да бъдат по-лесни за носене.Ако имате възможност използвайте кашони със средна големина.

Ако разглобявате мебели,направете списък (коя част от къде е),опаковайте винтовете и ги залепете за плоскостите от където са били развити.Стиковайте по дребните плоскости и ги залепете с хартиено тиксо(предпазва полираните повърхности).Може да използвате също и „среч фолио“ или „пукащо фолио“

Разглобете стъклените витрини и рафтове и ги опаковайте добре.Ако не са прекалено масивни и имате лек автомобил е за предпочитане да ги вземете с вас.Но не е проблем да пътуват в камиона,ако са добре укрепени.

Използвайте здрави чували за дрехите и по-дребните предмети.Може да са найлонови или сезалови.Здравите чували намаляват риска от скъсване и разпиляване на вещите по време на носене и подреждане.Вържете ги добре.

Залепете с тиксо всички врати на шкафове и чекмеджета за да се избегне евентуалното им отваряне и счупване по време на пренасяне.По възможност ги опаковайте със „стреч филио“

Вземете всички ценности и бижута със себе си,не ги оставяйте в товарната кола.Обикновено фирмите не поемат отговорност за изчезнали ценности от превозното средство.