Не започвайте преместване, докато не прочетете тези съвети!

Важни съвети за преместване в нов дом, жилище или квартира.

Полезни съвети за преместване в нов дом, жилище или квартира.

Преместването на квартира е по-лошо от огъня на пожар! Багажа ви се разхвърля на различни места и настъпва истинска катастрофа. Особено, ако не знаете как да го направите професионално.

Все пак има лесно решение на този проблем – наемане на фирма за хамалски услуги и преместване на мебели и багаж. Още при огледа на квартирата, хамалите ще ви помогнат да планирате и организирате действията за преместване на мебелите, така че да бъде по-малко катастрофално.

Преместването може да се направи по два начина:

–         Хаотично, но пестеливо. Да го направите сами, без да наемате хамали и да спестите пари. При този начин има риск от неправилна организация и възможен вариант за потенциално бедствие.

–         Удобен и бърз начин за преместване – с помощта на компания за хамалски услуги, които ще предотвратят вероятни катастрофи и загуба на имущество.

Предимствата при наемане на такава фирма е, че може да направите договор за преместване и транспортиране. Може да преместите всичко до ключ, както и да се споразумеете само за някои услуги, които са ви най-необходими.

В този случай вие може сам да пакетирате багажа си, а хамалите само да ви помогнат с товаренето и превоза до новото място. Все пак ако имате тежки мебели, може да ги оставите на тях. Така ще спестите пари, защото ще оставите само трудните неща на хамалите, които ще ви отнемат много време и ресурси.

Освен това компаниите за хамалски услуги дават пълна гаранция за всичко пренасяно от тях, това не е малък лукс.

Все пак, дори и да си поръчате преместване до ключ, отново е необходимо да помислите за някои дребни детайли. Винаги има някои ценни неща, които да вземете лично с вас.

Направете малък списък от рано и съберете по-ценното в една чанта. В нея може да сложите: всички важни документи, паспорти, актове за раждане, здравни книжки, документи за недвижими имоти, ключът към новия и стария апартамент (практиката показва, че лесно се губят), банкови карти и пари в брой.

Също може да добавите, някъде на удобно за вас място да има важни лекарства, продукти за лична хигиена, мокри кърпички, инструменти и други неща, които трябва да са ви под ръка.

Преместването на мебели и багаж с помощта на компания за хамалски услуги е  гаранция за минимален стрес както за вас, така и за домашните любимци. Те са много важен елемент с необходимост от специални грижи.

Планирането на преместването на едно жилище трябва да започне най-късно две седмици преди очакваната дата.

Хвърлете всичко излишно в кошчето. Продайте, подарете или изхвърлете всички ненужни и стари вещи преди да започнете да го пренасяте насам на там.

Подсигурете различни опаковки, вестници, найлон, стреч лента, торби и чували. Може да използвате и много от домашните си кошници и други неща, които да се напълнят. Относно кашоните е добре да са един размер, защото по-добре се подреждат в буса.

Една седмица преди дата започнете опаковането, подлепете кашоните от долу с тиксо, найлоновите торби увийте с твърда хартия. Големите елементи, като възглавници, одеяла и дюшеци, опаковайте с найлонова лента. Сгънете облеклото в куфари, а когато не стигат може да си направите импровизирани гардероби с висока кашонена кутия. Чупливите неща увийте с вестници и ги сложете в твърд кашон.

Организирайте опакованото. Малък съвет е да ги подредите по зони, големите кутии сложете по-близо до изхода, крехките и чупливи неща далеч на вътре в дъното. Така при изнасянето всичко ще се подреди автоматично в камиона. Следвайте правилото всичко опаковано трябва само да влезе в новия апартамент, по-късно ще оцените този съвет.

При нанасянето е добре първо да внесете чупливото, а после големите кутии. За документите и ценностите е добре да оставите малко време за да ги поставите накрая на безопасно място.

По време на движението нека нещата, които са ви от първа необходимост да са на удобно място, за да не се налага да ги търсите.

Ако е възможно, помолете роднини или приятели да се грижат за децата и домашните любимци, по време на преместването. Поне в първата половина на деня, повярвайте не ви трябва да стане някоя беля.

Най-неприятните моменти могат да бъдат избегнати ако наемете фирма за хамалски услуги и така преместването да се превърне в едно щастливо събитие и нов етап от живота ви.  За това не оставяйте преместването на случайността, планирайте – придържайте се към плана си и всичко ще бъде наред.