Как да изберем правилната фирма за хамалски услуги?

Отговорът на въпроса как да изберем правилната фирма за хамалски услуги е комплексен. Той включва не само хората, които ще наемете за транспорт на вещите Ви. Те трябва да могат да направят преместването, удобно и без излишен стрес.

Проучването на фирми може да отнеме много време, но си струва да се направи, за да намерите точната за Вас компания. От Хамали Престо подбрахме 7 критерия, които да следвате, за да откриете правилната за Вас фирма.

Как да избрем правилната фирма за хамалски услуги-7 критерия

Уверете се, че фирмата е регистрирана

Проверете дали фирмата е регистрирана и е настина…фирма за хамалски услуги. Вероятността да бъдете измамени от фирма, регистрирана и действаща по всички необходими закони на Република България, клони към нула. Един бързо поглед в уебсайта на компанията (или страница в социалните мрежи), както и в съответните сайтове е достатъчен.

Въпреки, че в дългогодишната ни практика сме срещали и работили с коректни и опитни хамали от обяви в интернет, имайте едно наум.

Освен това е важно да се запознаете с политиките на компанията – как процедират те при анулиране на поръчка, или с какви застраховки разполагат. Това Ви гарантира безпроблемно преместване, а вещите Ви ще са в безопасност.

Проверка на отзивите онлайн

Разпитайте близките и приятелите си, дали те са се възползвали от услугите на фирма за хамалски услуги и дали са доволни. Това си остава най-добрия източник на информация.

Следващата стъпка е да проверите онлайн. Проверете дали доставят навреме, повреждали ли са стока при доставка и какви застраховки ползват. Вижте цялостният им рейтинг в Гугъл и съотношението между позитивни и негативни коментари, както и какво гласят последните.

Попитайте за застраховка

Правилната фирма за хамалски услуги подлага вещите Ви на минимален риск, но рискът винаги съществува. Затова всички фирми трябва да са застраховани.

Поинтересувайте се от вида застраховка, с която избраната от Вас фирма работи и дали предлага защита на пълната стойност на загубени или повредени предмети.

Проверете вещите си след преместването. Уверете се, че са пристигнали цели и в добро състояние. Прегледайте и жилището си, за да се уверите, че хамалите не са повредили врата, стена или друг предмет. В случай, че забележите такава щета, моля, свържете се с фирмата.

Попитайте за цените

Цената се влияе от различни фактори – типа услуга, брой и обем на преместваните вещи и сезона. Важно е да поискате от фирмата за хамалски услуги да Ви предостави цени и стойности.

Важно е да следите за дребния шрифт и дали там няма такси за опаковъчни материали, двойно таксуване на услуги и всичко, което може да сте пропуснали от първоначалната оферта. Всичко трябва да бъде изяснено и прозрачно.

Лична среща

Личната среща с представители на фирмата е от ключово значение. Там ще можете да зададете всички въпроси, които Ви интересуват.

Добра идея е да посетите базата на фирмата. Там ще може да се запознаете с екипа, да видите превозните средства на компанията и, евентуално, складовите помещения, ако искате да складирате част от вещите си при тях. Друг вариант е да поискате посещение на мястото, от където ще се местят вещите и оферта с крайна цена. Това е добър начин да се запознаете с представител на фирмата за хамалски услуги и да му зададете важните за вас въпроси директно.

Сравнете офертите и фирмите

След като сте подбрали няколко оферти от различни хамалски фирми, е време да ги сравните. Постарайте се да поговорите лично с представители на всяка една от тях и поискайте оферти. Повечето фирми ще желаят да посетят жилището Ви, за да вид дадат оценка на място. Избягвайте тези, които Ви дават цена без преглед, освен ако вещите, които ще се пренасят са малко и могат да се уточнят при разговор по телефона.

Също така не се доверявайте веднага на фирмата с най-ниска оферта. Качеството на услугата е в пъти по-важно от това да спестите пари. Уверете се, че фирмата на която сте се спрели предлага пълният набор от услуги, които търсите.

Не давайте капаро преди свършена работа

Ако ще се местите в същия град където е позиционирана фирмата за хамалски услуги даването на капаро преди да бъде реално извършена услугата не е добра идея. Логиката е следната. Всичко се случва, ако по някаква причина вие отмените или откажете услугата загубата за хамалите ще бъде в най лошия случай стойността на горивото и то, ако го направите в последния момент. Но ако те не се появят в уговорения ден това ще ви струва сумата, която сте дали като капаро. Коректните фирми не взимат капаро преди свършена работа. Разбира се има изключения например, когато наемате фирма от друг град, поради липса на такава във вашия.

Защо да изберем Хамали Престо?

Хамали Престо действа на територията на София. Работим с опитен и сплотен екип от хамали и се стремим да дадем на всеки клиент специално отношение и индивидуален подход и точна цена. При нас може да намерите следните услуги:

Хамалски Услуги със Собствен Транспорт

● Товарни Транспортни Услуги в София и Страната

● Преместване на Дома и Офиса

Превоз и Преместване на тежки Мебели

● Почистване на Мазета и Тавани от Боклуци

● Извозване на Стари Мебели до Депо за Отпадъци

● Разглобяване, опаковане и сглобяване на мебели.

● Преместване на имущество от София до всички точки на България.

Адрес: гр. София, жк. „Фондови жилища“, бл. 214

Телефони за контакт: 0876 123 386 /0988 361 538