Тук ще намерите отговори на най-често задаваните въпроси!

Кога се прави оглед?

Огледът на имущество е неразделна част от хамалските услуги при преместване. Той е необходим в случаите, когато имате прекалено много вещи за пренасяне и трудно да се определи точна цена по телефона. Практиката е следната. Управителя на фирма Хамали Престо идва при вас на място в уговорен ден и час за да направи оглед на жилището с всички предмети за изнасяне. Важно е представителя на фирмата да се запознае в детайли с обстановката. Броя на мебелите, количеството на дребните вещите събрани в кашини, чували, куфари и други. Етажите на сваляне и качване (на двата адреса). Наличие – липса на асансьор в сградите. Ще имали вещи за опаковане и мебели за разглобяване. Възможност за паркиране близо до входа. Разстояние между адресите и други). При цялостно преместване на дома например, крайна цена за услугата може да получите само след оглед на място

Кога не се прави оглед?

Когато имате малък брой вещи за пренасяне не е нужно да се прави оглед на място. Ще можем да ви изготвим точна цена за преместването на мебелите и багажа още по телефона. Важно е да имате яснота и предварително изготвен списък със следната информация.

За кога ви е необходима улсугата. От къде до къде ще се местят предметите. Етажа на изнасяне и нанасяне. Има ли асансьор в сградата. Колко и какви мебели, уреди ще се пренасят. Точни или приблизителни размери на едрите предмети. Така ще разберем кои от тях ще минат през асансьр и кои ще трябва да сваляме / качваме пеша по стълбището. Приблизителен брой на дребните вещи като: дрехи, покъщнина събрани в чували, кашони, сакове и други.

Колко дни предварително трябва да се обадим?

Когато имате намерение да ползвате хамалски услуги е желателно да се направи уговорка поне един ден предварително.Ако имате възможност разбира се е за предпочитане заявката за съответната услуга да се направи дори няколко дни по-рано.Но в случаите когато не сме прекалено натоварени това може да стане и в същия ден „от днес за днес“.

Може ли да ползваме хамали без транспорт?

Разбира се,ние от Хамали Престо предлагаме услугата „поръчка на хамали без транспорт“ при която може да ползвате нашите хамали в случаите когато не Ви е необходим превоз от наша страна.Желателно е само заявката да бъде направена поне един ден предварително.

Може ли да ползваме само транспорт без хамали?

При нас може да ползвате само транспортни услуги в случай,че нямате нужда от хамали.Ние извършваме доставки на багаж,обзавеждане и други товари както за района на София,така и в цялата страна.Услугата включва също така съдействие при товарене и разтоварване от страна на шофьора.

С какви превозни средства разполагаме?

По настоящем ние разполагаме с различни по вид товарни бусове и камиончета с падащ борд.Вместимост на товарните помещения: от 12 куб.м до 20 куб.м. закрити фургони или бордови с брезент.Максимална товароносимост до тон и половина (1500кг).

Взимате ли капарао предварително?

За адреси намиращи се в София, близките села и градове не взимаме капаро предварително. Плащането става винаги след прикючена работа, когато всички вещи са внесени на новото място.

Предлагате ли доставка на кашони и опаковки?

За съжаление не доставяме кашони и опъковъчен материал. Единствено в деня на преместването можем да ви съдействаме със здрави чували и стреч фолио, които винаги поддържаме в превозните ни средства. Можем да ви предложим стречоване на мебелите на място с цел по-добро укрепване в буса при транспортиране.

Предлагате ли разглобяване и сглобяване на мебели?

Можем единствено да ви помогнем с разглобяване на два-три броя мебели, стига да не пътуваме на дълго разстояние от София. Сглобяване на мебели почти не предлагаме, освен ако не е нещо лесно за сглобяване. Мислим, че сглобяването е работа за хора работещи в мебелни фирми, разполагащи с нужния опит и инструменти. Например можем да демонтираме с винтоверт кухненски шкафове от стената, да сглобим бюро или спалня зависмост от сложността.