6 Съвета за преместване на дома през пролетта

Пролетта е предпочитан сезон за преместване на дома поради ред причини. Въпреки това едно преместване е винаги стресиращо, без значение сезонът. Все така наложителни си остават планирането, опаковането и разчистването.

От Хамали Престо подбрахме шест съвета, които да следвате за безпроблемно преместване през пролетта. Пролетното преместване предлага доста предимства, но и крие своите рискове. Със сигурност е доста по-лесно да опаковате вещите си, докато децата са на училище, но е доста по-сложно да се преместите, докато навън вали.

шест съвета за преместване през пролетта
Шест полезни съвета за преместване на дома през пролетта

Пролетното почистване повишава пазарната цена на имота

Ако се местите защото продавате имота си нямате втори шанс за първо впечатление, а доброто първо впечатление е ключово при представянето на жилището Ви на пазара. Статистиката показва, че пикът при закупуване на нови имоти на жилищния пазар е именно през пролетта.

Затова, за да може Вашето жилище да изпъкне, трябва да направите добро първо впечатление със снимки. Чистото и подредено жилище означава по-добри снимки, а по-добрите снимки ще Ви доведат повече клиенти. Пролетното почистване на жилището от стари мебели и ненужни вещи ще повиши цената на имота и ще го направи по-привлекателно за купуване.

Повече свободни хамалски фирми

Пикът на сезона на преместванията е между май и септември. Затова се постарайте да избегнете този пик, като запазите датите за преместването си през март или април. Пролетта, макар също натоварена, предоставя доста повече свобода при избора на фирма за хамалски услуги. Препоръчваме да получите оферти от поне 2-3 фирми, за да може да изберете най-подходящата за Вас.

Действайте, докато децата Ви са на училище

За разлика от лятото, когато децата Ви са си вкъщи по цял ден, през пролетта няма да се налага да се занимавате с тях през по-голямата част от деня, когато са на училище и ще можете да се посветите на почистване, опаковане, подреждане и пренасяне.

Друг плюс е, че преместване през делничен ден почти винаги е по-евтино от преместване през събота и неделя.

Бъдете готови за дъжда

В България пролетта се характеризира с валежи, а времето може да е непредсказуемо. Температурите могат да варират от над 20 градуса до под нулата.

Макар, че пролетта все пак е по-подходяща от есента и особено от зимата, Вие трябва да бъдете готови за дъжд. Погрижете се да имате под ръка непромокаеми покрития за кашони и мебели, повече найлонови пликове и чували, и фолио за по-малките предмети. Хубаво е да се сдобиете и с дъждобрани, ветровки, чадъри и ботуши.

Запознайте се с новия си квартал

Няма по-подходящо време за разходка и опознаване на нов район от един пролетен ден. Слънцето припича, дърветата се раззеленяват, а съседите Ви също се наслаждават на първите топли дни след зимата. Няма по-подходящ момент от този, за да минете и да кажете едно „Здравей!“.

Защо да се преместите през пролетта?

Пролетта предлага редица удобства за всички, които искат да се местят – жилищният пазар е по-активен (и по-щедър), времето е по-подходящо, въпреки рисковете, които крие, дори и самата символика на пролетта – новото начало след зимата, насочва към удачно време за преместване на дома. Фирмите за преместване са по достъпни и свободни през пролетта за разлика от лятото – пиковия сезон. Така и цената за хамалски услуги ще бъде по-евтина.

Как можем да ви помогне с преместването на дома?

Фирма за хамалски услуги „Престо“ предлага услуги, свързани с преместване, изнасяне, превозване и нанасяне на лично имущество по всяко време на годината. Имаме дългогодишен опит, в който сме минавали през мартенски снеговалежи, проливни априлски дъждове и юнски жеги.

Възползвайте се от нашите услуги!

● Хамалски Услуги със Собствен Транспорт

● Товарни Транспортни Услуги в София и Страната

● Преместване на Дома и Офиса

● Превоз и Преместване на Мебели и Багаж

● Почистване на Мазета и Тавани от Боклуци

● Извозване на Стари Мебели до Депо за Отпадъци

За контакти:

Адрес: гр. София, жк. „Фондови жилища“, бл. 214