Хамали и транспорт само за един час – възможно ли е?

Един често задаван въпрос, който ние от Хамали Престо получаваме ежедневно е Възможно ли е да се наеме, или да се ползва хамалска и транспортна услуга само за 1час в София?

Отговорът е, че не е възможно, тъй-като печалбата на фирмата идва от втория час, а първият час покрива в най-добрия случай само разходите за хамали и транспорт, но печалбата за хамалската фирма идва от втория час.

Ето защо когато се наемат хамали и транспорт с цена на час не е възможно да се ползват само за един час. Минималното време за ползване е 2 часа, без значение дали услугата трае час и половина. Независимо дали говорим за транспортна услуга, преместване на дома и офиса, превоз на мебели и багаж в София, хамали под наем или хамалски услуги от общ характер за преместване на бизнеса.

По тази причина ние хамалските фирми работим предимно на твърда – фиксирана цена. Така клиента е наясно колко ще му струва още в началото. Ние разбираме, че понякога работата е твърде малко и протича много бързо. Например имате няколко предмета за превозване и пренасяне в същия или съседен квартал извън пиковите часове. Ще ви дадем фиксирана цена която ще е по-евтина от тази която бихте платили за 2 часа. Но и малко по-скъпа от тарифата за един час.

Колко струва хамалска и транспортна услуга в София?

За да отговорим на този въпрос, трябва да уточним първо няколко други неща. А именно:

Кой фактори оказват влияние върху цената за хамалска и транспортна услуга и защо? Независимо дали ползвате хамали на час, или услуга с фиксирана цена, има някои критерии, които завишават или занижават цената за преместване в София. Кои са те?

  •  Количеството и приблизителните размери на предметите за пренасяне.
  •  Броя на хамалите и транспортните средства необходими за извършване на услугата.
  •  Откъде до къде ще се местят предметите – в рамките на град София или към провинцията?
  •  Ще може ли да се паркира близо до местата за товарене и разтоварване?
  •  От кой етаж ще се изнасят и до кой етаж ще се внасят вещите?
  •  Има ли асансьори, които могат да се ползват от хамалите?
  •  Ще има ли повече от един адрес на товарене и разтоварване?
  •  Желаете ли да се разглобяване и опаковане със стреч фолио на мебелите?
  •  Рано сутрин, късно вечер или пиковите часове през седмицата ще се извърши услугата.

По тези критерии се определя цената след разговор с нас.

 Хамалски услуги и транспорт на час – кога и защо?

Кога е удачно да използваме хамалски услуги и транспорт на час? Хамалската услуга на час е алтернативен начин на ценообразуване при наемане на хамали и транспорт. Така плащате за времето, през което ползвате хамалите и транспорта. Обикновено се таксува на час за минимален период от 2 часа. След това времето се закръгля на всеки половин или цял час според различните фирми в бранша. Най-добре е когато наемате хамали на час, времето за ползване да се закръгля на всеки 30 минути след първоначалните два часа. По този начин ще излезе по-евтино, ако услугата приключи за 2 часа и половина вместо да се таксува за 3 часа например.

Разбира се, хамалската услуга на час си има своите недостатъци. Например, трудно е да се прецени колко точно ще струва, освен да се предскаже времето с точност до половин – един час. Бързината, с която действат хамалите и времето за транспортиране на вещите до другото място също са от значение. Задръствания в пиковите часове през седмицата също оказват влияние. Не е без значение и фактът какви точно мебели се транспортират. В хода на работа може да се наложи някои от тях да бъдат транспортирани по-бавно, за да не се счупят и т.н. Това са минусите при избора на подобна услуга, които трябва да имате предвид.

 Хамалска услуга с фиксирана цена – по-добре ли е?

Ние от Хамали Престо смятаме, че ползването на хамалска и транспортна услуга с крайна фиксирана цена е най-добрият вариант. Така няма да се притеснявате за задръствания, забавяне от страна на хамалите и други фактори. Изисква се само яснота от клиента по отношение какво ще се носи, откъде докъде, от кой етаж ще се изнасят и на кой етаж ще се внасят вещите.

Желателно е да се изготви предварителен списък на предметите за преместване. Може да се направи оглед на място, който понякога е безплатен, но може и да е платен според политиката на различните фирми в София. Ако огледът е платен, може да струва 10-15 лева за района на София в зависимост от квартала. Но може и да е безплатен, ако разполагате със снимки или видео клип, които можете да изпратите на фирмата за предварителна приблизителна цена.

Ако вещите за пренасяне не са сравнително малко на брой, може да получите крайна цена още по телефона. Но е много важно да разполагате с точен списък на вещите и яснота по отношение на горепосочените фактори, за да ви изготвим оферта за хамалска и транспортна услуга с крайна – фиксирана цена.