Преместване на офис-7 съвета да спестите време и стредства

Преместването в нов, по-голям офис, е вълнуващ момент и стъпка напред за всяка компания, но, за тези, на чиито рамене е паднала тази отговорност, може да бъде извънредно стресиращ процес.

Много предприемачи, минали през повече от едно преместване, твърдят, че стресът от местенето е сравним само с привличането на нов персонал. Ето защо от Хамали Престо подготвихме 7 полезни съвета, които ще ви помогнат при преместването на офиса. Ще си спестите ценно време, излишни главоболия и средства.

преместване на офис - седем съвета да си спестите време и стредства

Планирайте преместването на офиса си отрано

Бизнес преместванията се нуждаят от детайлно планиране и подготовка. Най-важно е да се вземе решени за датата и времевата рамка, а след това да се състави подробен график.

Съставете и бюджет за преместването на офиса, който да използвате при разпределяне на разходите, наемане на хамалска фирма, материали и други.

Изберете отговорник за преместването

Местенето на офиса е колективно усилие и е много важно да бъде избран отговорник – някой с добри организационни умения, който да следи за изпълнението и да направи процеса по-гладък и последователен.

Освен всичко друго, този отговорник ще трябва да се занимава със споменатия вече бюджет, да държи служителите Ви в течение за случващото се и да комуникира с фирмата за хамалски услуги.

Защитете данните си

При преместване винаги има известен риск нещо да се загуби или счупи, затова бъдете изключително внимателни, когато транспортирате документи и компютри. Със сигурност не искате важна документация, касаеща служителите Ви или пък клиенти да изчезне при преместването на офиса. Опаковайте и разкомплектовайте много внимателно компютрите, а документите отделете в отделни, надписани кашони.

Внимателно почистване на офиса

Преместването дава рядката възможност да се отървете от ненужни предмети, като старо офис обзавеждане и други обемисти, но неизползвани вещи, които само заемат ценно място в офиса. Със сигурност ще се изненадате какви неща може да сте забравили забутани в офиса Ви. Важно е офиса да бъде предаден във вида, в който сте го получили при нанасянето.

Добра идея е да изхвърлите ненужните мебели и неизползваемите вещи до контейнерите за смет. Или да се уверите че фирмата за преместване предлага услуга по извозване на ненужни вещи и мебели до депо за отпадъци..

Първо преместете несъщественото

Изгответе списък на всичко, което трябва да преместите, а след това отделете време да разграничите важни от маловажни вещи.

Ще си спестите доста работа и главоболия, като първо преместите тези, които сте окачествили като маловажни. Така ще отделите повече време за опаковането и разглобяването на по-важните вещи и мебели, като те ще Ви бъдат под ръка по-дълго.

Чудесен начин да спестите от преместването на офиса и да оптимизирате цената за хамалските услуги е, като пренесете със собствен автомобил дребните вещи. По този начин ще оставите само тежките мебели и големите предмети за хамалите и ще намалите обема на работата.

Подходящо време за преместване на офиса

Изборът на подходящ момент е сред най-важните неща, които трябва да направите. Обърнете внимание на натоварените периоди около Коледните празници и на различните сезонни дейности, които засягат определени производства.

Подходящ сезон за преместване на офис е пикът на лятото, в тъй наречения сезон на почивките, когато голяма част от служителите Ви няма да са в офиса. Добра идея е да използвате часовете извън работно време, за да опаковате, освен ако не възложите тази задача на хамалите.

Наемете професионална компания за преместване

Наемането на фирма за професионални хамалски услуги винаги е добър вариант. Те ще могат да се ангажират с целия процес по преместването на офиса, освен това разполагат с необходимите знания, умения, техника и опит. Така преместването на бизнеса Ви ще мине гладко и безпроблемно.

Важно е да изберете реномирана компания, която сте проверили предварително, разполага с нужното оборудване, репутация, добри отзиви и застраховки.

Защо да изберете Хамали Престо за преместване на Вашия офис?

Корпоративният бум в София направи пазарът за преместване на офиси един от най-натоварените. От Хамали Престо имаме опит в преместването както на малки, семейни фирми, така и на клонове на по-големи офиси

При нас може да намерите следните услуги:

● Хамалски Услуги със Собствен Транспорт

● Товарни Транспортни Услуги в София и Страната

Преместване на Дома и Офиса

● Превоз и Преместване на Мебели и Багаж

● Почистване на Мазета и Тавани от Боклуци

● Извозване на Стари Мебели до Депо за Отпадъци

За контакти:

Адрес: гр. София, жк. „Фондови жилища“, бл. 214

Телефони за контакт: 0876 123 386 /0988 361 538