Преместване на обзавеждане и багаж – 7 неща, които забравяме

преместване на багаж и обзавеждане - 7 неща които забравяме.
Преместване на багаж и обзавеждане – 7 неща които забравяме

Има какво да забравите, когато става въпрос за преместване в новия ви дом. От всички големи физически неща чак до малките – като документи и други, винаги може да пропуснете да ги приберете или опаковате добре. А после ще се чудите къде са били поставени.

За да си спестите подобно търсене, лутане и стрес, че сте забравили нещо, още в процеса преди преместването на обзавеждане и багаж в София, използвайте следните неща:

1. Етикети на кутиите

Ако се местите в нов дом, със сигурност имате много багаж, който лесно може да бъде объркан, след като се постави в еднакви картонени кутии. За да си спестите времето в разопаковане и търсене, надпишете старателно всяка кутия. Ще ви отнеме от 30 мин до час, но резултатът ще е чудесен.

Нашият топ съвет към вас като хора, които ежедневно се сблъскват с подобни казуси, е:

Винаги етикетирайте кутиите си. Посочете името на помещението, в което трябва да се поставят при разтоварване и какво има в него – колкото по-подробно, по-добре. Отбележете ясно на всяка кутия дали има чупливи и крехки вещи. Така ще си гарантирате внимание от страна на хамалите.

2. Използвайте подходящи материали за опаковане

Неизползването на правилните опаковъчни материали може да доведе до няколко проблема, като най-големият е рискът от повреда. Кутиите, които не са достатъчно силни за съдържанието им, могат лесно да се скъсат или разкъсат под тежестта, оставяйки вашите предмети в най-добрия случай разпръснати по пода. А в най-лошия – счупени или повредени.

Кутиите или торбичките, които не се запечатват правилно, също могат да предизвикат проблеми при пренасянето на вашите вещи. Друг често срещан проблем е използването на кутии ли торбички, които не са оригинални, и са били ползвани с друга цел. В този случай те отделят миризма, която се пренася върху дрехите и вещите ви. Затова, подбирайте внимателно материалите, за да не си отворите допълнително работа. Също така и количествата, нужни за пренасянето на багажа ви.

3. Подценявате количеството

Подценяването на количеството неща, които се опитвате да преместите, и колко пътувания ще ви отнеме, за да стигнете до там, е често срещан проблем за хората, които решават да не използват чужда помощ за преместването. Винаги е трудно да изчислите обема на стоките си сами и това може да означава, че бързо изчерпвате опаковъчните материали.

Нашият съвет: Използването на фирма за преместване означава, че опитен екип ще транспортира по безопасен и бърз начин вашите вещи, без да се налага да се товарите.

4. Сериозно помислете за хамалски услуги

Повечето от нас са се преместили в някакъв момент от живота си, но е лесно да забравим колко време, физически изтощително и емоционално стресиращо може да бъде, особено с нарастването на нашето семейство, размера на имотите и годините на натрупани вещи.

Използването на компания за преместване може да струва по-малко, отколкото си мислите, и би могло да ви спести време, да намали риска от щети, да отнеме част от стреса и да улесни справянето с неизбежните късни промени или да премести предизвикателствата за деня много по-лесно.

Преди да се впуснете в приключение по преместването, обмислете избора на фирма за хамалски услуги. Ако не разполагате с достатъчно време и ресурс сами да се справите с преместването, доверете се на професионалистите. Ние от Хамали Престо с радост ще ви помогнем в този труден процес и ще го направим лесен като песен – за вас и за вашето семейство.

5. Кутия/торба с вещи за първа необходимост

Това е едно от нещата, които много хора често пренебрегват, вярвайки, че след като стигнат до новата си къща, ще бъде лесен достъпът до всичко, от което се нуждаят наведнъж.

В зависимост от времето на деня, в който се премествате, може да нямате време да започнете да разопаковате, когато стигнете до новата си къща. Последното нещо, от което се нуждаете, е да изсипете съдържанието на всичките си кутии в търсене на вашите основни неща преди лягане като четка за зъби, кърпа за лице, паста, сапун и други.

Как да организирате вещите от първа необходимост?

Първо, помислете за всички елементи, които използвате ежедневно. Приоритизирайте предмети, които ще ви трябват веднага в новата ви къща, такива, които ще ускорят процеса ви на разопаковане, или тези, които можете да вземете в случай на спешност.

Обмислете времето на годината. Оформете импровизирания багаж за първа необходимост като включите елементи, които съответстват на сезона. Например, през зимата ще ви трябва допълнително одеяло, може би жилетка и други, докато през лятото чисто бельо, тениска и шорти са достатъчни.

Направете списък на това, от което се нуждаете и започнете да опаковате вашата кутия за първа необходимост, за предпочитане точно преди всичко останало. Това ви дава възможност да проверите списъка си и да добавите неща, които може да забравите.

Етикетирайте го ясно с „не опаковайте“, след това първо в деня на придвижване го поставете в колата, така че да е извън пътя и напълно да се отдели от останалите ваши кутии, за да избегнете никакви смеси при зареждане на камиона. Ако не искате да го вземете в колата, помолете екипа си за извозване да го зареди последно, за да може това да бъде първата кутия в новата къща.

6. Преди да си идете, проверете дали сте взели всичко

Може да звучи очевидно, но да се уверите, че сте опаковали всичко, преди да се местите, винаги е добра идея да направите финална проверка. Когато се концентрирате върху важните предмети, които редовно използвате, е лесно да пренебрегнете шкафа под стълбите, таванското помещение и дори съдържанието на гардероба – особено ако бързате. Като сте много бдителни, ще си гарантирате успех.

Нашият съвет е да направете правилна разходка на къщата си като отваряте всички шкафове, за да проверите. Не бързайте да излезете от стаите, а оглеждайте внимателно всичко: по стените, под мебели (ако оставяте такива), на външни пространства като тераси, дворове, тавани и други.

7. Информирайте хората за намеренията си

Щом имате яснота и потвърждение за датата на преместване, започнете да уведомявате хората за това. На кого да кажете?

  • на хазяина си (ако се местите от едно място на друго) – от стария и от новия апартамент
  • на наемателите (ако отдавате мястото, което напускате)
  • на доставчици, комунални компании за интернет и други

Когато изнасяте или внасяте багаж и мебели, редно е да предупредите и хората, живеещи в съответното място. Поставете бележка на входа с датата и часът на преместването, за да са запознати с възможни последици като шум и затрудняване на движението около входа на блока.

Бонус: Не отлагайте организацията за накрая

За да сте в крак с времето, без излишен стрес и бързане, ви съветваме да започнете планирането на преместването, опаковането и всичко останало минимум 4 седмици преди евентуалната дата.

Готови ли сте да започнете?

Пожелаваме ви успешно и лесно преместване!