Преместване в ново жилище – 6 важни стъпки за вашата сигурност

Преместване в ново жилище
Преместване в ново жилище съвети

Спокойствието започва със смяна на ключалките.

Покрай вълнението от преместването в нов дом лесно можем да пропуснем някои важни детайли. За вашата собствена безопасност и сигурност (както и на цялото семейство) преди да се нанесете окончателно в новия дом, се погрижете за няколко важни неща. Така ще си спестите куп главоболия и стрес. Ето и от къде да започнете…

1. Сменете ключалките

Няма как да знаете кой друг има ключ от новия ви дом. За да си спестите бъдещите страхове, още преди да се нанесете, погрижете се да смените ключалките в новия дом.

Цялата процедура няма да ви излезе скъпо, а ще ви спести много главоболия и проблеми.

2 Проверете за водопроводни течове

Още при избора на дома следва да проверите за минавали и настоящи течове. Но не пречи да се подсигурите и да го направите повторно. Възможно е след покупката и преди вашето нанасяне (особено ако е отложено по-дълго във времето) да се появят неочаквани водопроводни течове. Внимавайте и за капещите кранове, душове и тоалетни, проверете и бойлера за признаци на теч. Ако имате дори най-малките съмнения, че отнякъде е протекло, първо извикайте майстор да се погрижи за ситуацията, и чак след това се нанасяйте. Не искате мебелите ви да пострадат, а ремонтът да се повтори, нали!

3. Почистване на килими с пара

Ако в новия ви дом има включени настилки като килими, погрижете се за тяхното почистване преди да се настаните и да преместите мебелите си. Хем е по-лесно, хем е по-бързо. Доверете се на доказана фирма, която ще свърши всичко вместо вас.

4 Почистете вградените шкафове

Ако вашият нов дом е с вградени шкафове, гардероби и други, преди да пренесете вещите и мебелите си, се погрижете да почистите всичко с нужните препарати. Така ще проверите и за потенциални вредители.

5 Инвестирайте в борбата с вредителите

Не пропускайте да помислите за потенциални вредители и как ще се борите с тях. Това включва мишки, плъхове, термити, хлебарки и мравки, дървеници и всички други неканени гости. Има различни решения за това, но ако трябва да се справите бързо и ефикасно – доверете се на професионалисти.

6 Разчистете мазета и тавани

Мазетата и таваните често са пълни с всякакви боклуци и ненужни вещи, особено когато даденият имот се продава. За да си спестите грижите и времето сами да се справите с това, разчитайте на нас. Ние от Хамали Престо с радост ще почистим вашите мазета и тавани и ще ви спестим време, което да използвате полезно за нещо друго в новия ви дом.Преместването в ново жилище е предизвикателство, но и отговорност. Нуждаете се от време, доверен партньор и много търпение. Възползвайте се от нашите услуги и отделете