Как да подготвим тежките мебели за преместване?

Преместването в нов дом е вълнуващо преживяване, но може да бъде и трудно, щом става въпрос за опаковане и преместване на тежки мебели.

Независимо дали ще местите холово обзавеждане, кухненски уреди или други обемисти вещи, процесът изисква внимателно планиране, подходящо оборудване и малко усилие. От Хамали Престо ще Ви преведем през стъпките как да подготвим тежките мебели за пренасяне, което ще Ви осигури спокойствие и лекота.

Как да подготвим тежките мебели за преместване
Съвети за безопасно пренасяне на големи и тежки мебели при преместване

От какво ще имате нужда?

Има много инструменти, които можете да използвате, за да преместите мебелите. Ето и нашия списък с полезни пособия по-долу:

● мебелни плъзгачи

● фолио с мехурчета

● Ленти за повдигане

● Ръчна количка

● Количка за мебели

● Одеяла за преместване на мебели

● Консумативи за опаковане

● Ремъци – колани за преместване

● Опаковъчна хартия

● Опаковъчна лента

● Стреч фолио

Всичко това може да бъде намерено в повечето магазини, но е стандартна част от инвентара на всяка коректна фирма за хамалски услуги.

Оценка на инвентара

Преди да започнете да опаковате, трябва да проверите и опишете всички тежки предмети, които трябва да бъдат преместени. Това включва огромни електроуреди, мебели и всякакви други обемисти вещи. Можете да планирате и организирате преместването си по-ефективно, ако направите точен списък на всичко, с което трябва да се справите.

Разчистване

Обмислете възможността да подарите или продадете ненужните предмети през някой сайт, вместо да ги пренасяте в новата си къща или да ги изхвърляте. Това не само облекчава товара и опростява процедурата по преместване, но и позволява на някой друг да се възползва от предметите, които все още са в добро състояние. Когато се подготвяте за преместване, това е чудесна възможност да разчистите и да се отървете от нещата, които не са ви необходими.

Осигурете подходящите консумативи за опаковане

Наличието на подходящи опаковъчни материали е от решаващо значение за обезопасяването на тежките мебели в процеса на преместване на дома. Някои основни материали включват:

● Здрави кашони с различни размери

● Опаковъчна хартия за деликатни части

● подложки за защита на повърхностите на мебелите

● здраво тиксо

● въжета за преместване или мебелни плъзгачи за по-лесно вдигане и преместване

Разглобете каквото е възможно

Ако е възможно, разглобявайте тежките си предмети, преди да ги преместите. Това не само ще ги направи по-леки и по-лесни за пренасяне, но и ще намали риска от повреда по време на изнасянето.

Не забравяйте да съхраните всички необходими винтове, болтове и други малки части в торбички с етикети или контейнери, за да можете по-лесно да сглобите предметите на новото им място.

Защитете вещите си

Тежките предмети са по-лесни за повреждане при сваляне по стълби и вкарване в асансьор. За да сте сигурни, че те ще пристигнат в перфектно състояние, защитете ги по подходящ начин, като например:

● Увийте краката и ъглите на мебелите с фолио с балончета или одеяла, за да предотвратите надраскване.

● За уредите закрепете всички подвижни части, като врати, рафтовете на хладилника, с тиксо или ги завържете със сезалова лента или стреч.

● Използвайте фолио с балончета (мехурчета) или одеяла, за да защитите деликатни повърхности като стъклени плотове или огледала.

Опаковане на тежки мебели

Преместването на тежки мебели е една от най-трудните задачи. Следвайте тези стъпки за по-безопасен и ефективен процес:

● Проверете за останали вътре предмети и извадете подвижните части, като рафтове и чекмеджета

● Когато е възможно, разглобете мебелите, както бе споменато по-рано.

● Увийте мебелите в одеяла или подложки за паркет и закрепете одеялата с тиксо.

● Използвайте колани за пренасяне или поискайте помощ от приятели или хамали за повдигане и преместване на мебелите.

● Никога не се опитвайте да вдигате тежки мебели сами, тъй като това може да доведе до сериозни наранявания или проблеми с гърба и кръста.

Как да опаковаме големи електроуреди?

Големите уреди като хладилници, перални машини и печки изискват допълнително внимание при опаковането. Следвайте тези указания, за да осигурите безопасното им транспортиране:

● Преди преместване изключете уредите и ги почистете добре.

● Закрепете всички подвижни части, рафтове или врати, за да предотвратите повреди по време на транспортирането.

● увийте уредите с одеяла, като обърнете специално внимание на деликатните части – вратички и дръжки.

● Използвайте верикална количка с две колела за придвижване, сваляне и качване по стълби.

Наемете достатъчно голям бус, и укрепете всичко внимателно в каросерията, като се уверите, че те са стабилни и добре балансирани, готови за превоз.

Как да предпазим черната техника?

Електрониката, като телевизори с плосък екран, гейминг конзоли и системи за домашно кино, е не само тежка, но и чувствителна. Правилното опаковане е от съществено значение за предпазването им от повреда.

● Използвайте оригиналната кутия, когато е възможно, тъй като тя е предназначена да осигури най-добрата защита.

● Ако не пазите оригинална кутия, увийте електрониката в балончета и я поставете в здрави кутии, като използвате опаковъчна хартия, за да запълните празните пространства.

● Етикетирайте кутиите като „Чупливо“ и посочете коя страна трябва да остане нагоре по време на транспортирането.

● Помислете за закупуване на застраховка за ценната електроника, за да покриете непредвидени инциденти.

Как правилно да повдигнем и преместим тежките електроуреди?

Когато е време да вдигате и премествате тежки предмети, е важно да използвате подходящи техники, за да предотвратите наранявания:

● Вместо да вдигате от кръста част на тялото, използвайте бедрата си за опора.

● Използвайте силата на тялото си и избягвайте да разчитате единствено на ръцете си.

● Ако е възможно, носете колан за допълнителна опора.

● Поддържайте здрав захват на предмета и общувайте ясно с всички помощници, за да осигурите координация по време на процеса на повдигане.

Наемане на професионални хамали

Ако задачата за опаковане и преместване на тежки мебели ви се струва твърде трудна, може би си струва да помислите за наемане на професионални хамали. Те разполагат с необходимия опит, оборудване и знания, за да се справят внимателно и ефективно дори с най-големите и тежки вещи.

Отделете време за проучване и сравняване на различни фирми за преместване, за да намерите тази, която най-добре отговаря на вашите специфични нужди и бюджет.