Как да опаковаме чупливи вещи?

Как да опаковаме чупливи вещи при преместване на багаж

Преместването на багаж, независимо дали става дума за пътуване или за нанасяне в ново жилище, винаги поражда въпроси – дали така е правилно, дали няма да се повреди нещо, как най-лесно да се разопаковат след това и особено – как да съберем повече неща на едно място. Ако и вие сте се заели с тази задача, но просто не знаете какво да направите с декоративните вази, чашите, кухненската посуда, огледалата и другите чупливи вещи, вижте нашите съвети.

Вашият пръв приятел – аерофолиото. Онези пукащи балончета, които просто не можем да оставим, са идеални за обезопасяване на чупливи и деликатни вещи. Може да се намери на различни места – магазин за домашни потреби и т.н. След като опаковате с няколко пласта, задължително залепете краищата с тиксо.

Ако все пак нещата са много ценни, след като бъдат опаковани в бъбъл фолио, може да се поставят в стабилни кутии/кашони. На пазара могат да бъдат намерени 3- или 5-пластови, както и с различна големина, определяща дали са подходящи за дрехи, тежки книги или порцеланови съдове.

Други подръчни, но възможно е – не толкова ефективни, начини при нужда от спешно опаковане на чупливи вещи са: да бъдат поставени между дрехи и кърпи или кутии, натъпкани с вестници. Неведнъж сме казвали, че кухненската посуда се опакова чудесно в чисти легени, които се покриват със стреч фолио – чинии, купи и т.н.

Техниката пък е друг чувствителен въпрос, който тормози много от новодомците. Как ще пренесат телевизора, озвучителната система, лаптопи, компютри, монитори и много от другите смарт устройства, които се откриват в един дом. Разбира се, всеки от тях може да си има оригинален кашон, но все пак – какъв е шансът да сте запазили опаковката на ТВ, който сте купили преди 5 години или пък още по-малко – стиропора вътре. Затова препоръчваме да намерите приблизителни по размер кашони и да опаковате хубаво с въздушно фолио (пукащото фолио).

Чашите е добре да бъдат изолирани една от друга с вестници, за да не се пукнат при превоза. А като стана дума за превоз, най-доброто решение, ако не разполагате с кола, при това с голяма кола, е да се обърнете към професионална фирма за транспортни услуги. Така може да се възползвате и от хамалски услуги при нужда.

И ако все още не знаете откъде да започнете, винаги може да ни се обадите. Ние ще ви посъветваме, а може и да ви отменим в тази трудна задача – опаковане на чупливи вещи.